Connect with us

GENEL

Kastamonu Belediyesi güvercinlere besleme çalışması gerçekleştirdi

Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ile Emekli Sınıf Öğretmeni Gülperi Demirci, Olukbaşı’nda güvenciler için besleme çalışması yaptı.

Kastamonu / Yaşam - 06.11.2018

Evinin balkonunda güvercinleri besleyen Gülperi Demirci, HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz ve Veteriner İşleri Müdürü Hatice Özbay ile birlikte dışarıdaki güvercinlerinde sağlıklı beslenmesi için besleme çalışması yaptı. Kedi, köpek, kuş ayırt etmeden tüm canlılara sevgi ile yaklaştığını söyleyen Gülperi Demirci, Kastamonuluları güvercinleri beslemeye çağırdı.

Küçük yaşlarından itibaren tüm hayvanlara sevgiyle yaklaştığını ifade eden Gülperi Demirci, “ Sokakta yaşayan kedi ve köpekler için 1 kap su 1 kap mama adı altında besleme yapıyorsak güvercinleri de aynı şekilde besleyebiliriz. Yıllardır güvercinlere bakıyorum. Barışı simgeleyen güvercinler aynı zamanda dostluğunun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğinde sembolü. İçinde birçok anlam taşıyan güvercinlere tüm insanlar sahip çıkmalı. Elimden geldiği sürece güvercinleri besliyorum. Güvercinlerin sağlıklı olmaları benim için çok önemli. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, HAYTAP İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, Veteriner İşleri Müdürümüz Hatice Özbay ile Apartman Yöneticimiz Mete Kadıoğlu’na duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah güvercin besleme konusundaki duyarlılığımız çığ gibi artar ve tüm Kastamonululara örnek oluruz” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

Okumaya Devam Edin

GENEL

Sivil toplum kuruluşları mevzuat toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hasan Tekin: “Toplumsal dayanışma bütün kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir” dedi

Kastamonu / Genel - 15.11.2018

Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik mevzuat toplantısında konuşan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hasan Tekin, “Toplumsal dayanışma bütün kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir” dedi.

Kastamonu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, mevzuat toplantısında buluştu. İl Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen mevzuat toplantısına K sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hasan Tekin de katıldı. Programda konuşan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hasan Tekin, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu ifade etti. Hasan Tekin, “Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları katılımcılığın çoğulculuk ve demokrasinin vazgeçilmezleri olarak toplumun duyarlılıklarını dile getiren kuruluşlarıdır. Bu sebeple ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi ve güçlenmesi hedef alınarak bugüne kadar birçok yasal ve idari adımlar atılmış ve düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Toplumsal dayanışma bütün kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Günümüzde toplumsal dayanışmayı önemsememek ya da toplumsal dayanışma olarak ortaya konan faaliyetlerde toplumun herhangi bir kesimini ya da kurumunu yok saymak toplumsal dayanışma değil toplumsal ayrışmadır. Öncelikle her birey her kesim her düşünce her kurum dayanışma içinde olan her kurum şeklinden çıkarıp kendinden kabul etmeli. Herkesi olduğu gibi değişime zorlamadan kabullenmelidir”dedi.

“Sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlikle toplumsal dayanışmaya katkısı çok önemlidir”
Sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde toplumsal dayanışmaya katkısının önemli olduğunu ifade eden Hasan Tekin, “Aynı safta bulunması gerekenler birey ya da kurum olarak birbirlerine rakip değil dost olarak görmedikçe birbirlerinin eksiğini görmeli yan yana olmayı kavramadıkça dayanışmada birlik ve beraberlikte sadece varılması gereken bir hedef olarak kalır. Dayanışma ruhu ile hareket eden birlik ve beraberliği sağlayan toplumlar giriştikleri her mücadelede sosyal, ekonomik, iktisadi, eğitim, kültür alanlarında kapımıza gelen her alanda başarıya ulaşmışlardır. Kendi tarihimizde de bunun birçok örneğine şahit olmaktayız. İşte bu noktada sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlikle toplumsal dayanışmaya katkısı çok önemlidir. Bu kuruluşlar sivil toplumun katılımcılığın çoğulculuk ve demokrasi ile toplumda birlik ve beraberliğin vazgeçilmez unsurlardır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları faaliyetlerinin desteklenmesi kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artması ve karara alma mekanizmalarının aktif katılımının sağlanmasını destekleyen ve bu hedef doğrultusunda derneklerin işleyişlerini takip eden gelişmelere büyük önem veren genel müdürlüğümüz derneklerimizin sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi, kamu olan ilişkilerinin artması için dernekler tarafından hazırlanan projeler ile desteklenmelidir” diye konuştu.
Toplantı daha sonra sunumların gösterimi ile devam etti.

 

Okumaya Devam Edin

GENEL

Başesgioğlu’ndan açıklama

MHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında ismi konuşulan eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, herhangi bir talebinin ve beklentisinin olmadığını açıkladı.

Kastamonu / Kültür Sanat - 14.11.2018

ANAP’tan 1987 yılından itibaren kesintisiz Türkiye Büyük Millet Meclisine milletvekili seçilen aynı zamanda bu süre zarfında 3 ayrı bakanlık görevini yürüten eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı ile İl Genel Meclisi Üyelerini ziyaret etti. Ziyaretin ardından MHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında ismi konuşulan eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlerde herhangi bir talebinin veya beklentisinin olmadığını açıklayan Başesgioğlu, “Benim, yerel seçimlerde adaylık noktasında herhangi bir talebim yok. Artı bir beklentimde yok. Beni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına layık görenlere, adımızı haberlerde geçirenlere teşekkür ediyorum. Benim şahsi kanaatim budur” dedi.

MHP Genel Merkezi tarafından yapılacak bir görevlendirme olduğunda kararı sorulan Eski Devlet Bakanı Başesgioğlu, “Ben, Kasım 2015 seçimlerinde ben aktif siyaseti bıraktığımı açıklamıştım ve tekrar milletvekilliği adayı olmadım. Benim, bugüne kadar almış olduğum kararımda herhangi bir değişiklik olmadı. Böyle sürdürmeyi de istiyorum. Siyasetin dışında yapacak çok şeyim var” diye konuştu.

Okumaya Devam Edin

GENEL

Başesgioğlu: “Kastamonu kültürel kimliği bilincini simgeleyen bir kültür rotasıdır”

Kastamonu İl Genel Meclisi başkanı ve il genel meclisi üyelerini ziyaret eden Eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu kültürel kimliğinin ihya edilerek yeni nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Kastamonu / Genel - 14.11.2018

Eski Devlet Bakanlarından Başesgioğlu, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanını Mehmet Kayıkçı ve il genel meclisi üyelerine ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Murat Başesgioğlu, Kastamonu tarih şuurunun yeni nesillere aktarılması gerektiğini ifade etti. Başesgioğlu, “Birincisi Kastamonu kültürel kimliğinin ihya edilmesi. Kastamonu tarih şuurunun yeni nesillere aktarılması meselesidir. 7 bin yıllık tarih bir tarih üzerinden oturuyoruz. Bunun güncellenmesi lazım. Bunun yeni nesillere aktarılması lazım. Bunu konuşacağız. Bunun da somutlaşmış iki projesi var. Birisi İnebolu’dan başlayan Polatlı’ya kadar giden bir İstiklal Yolu bu bizim Kastamonu kültürel kimliği bilincini simgeleyen bir kültür rotasıdır. Bir diğeri de Hanönü’nden başlayıp İstanbul’a kadar uzanan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin çizmiş olduğu kültür rotasıdır. Bunların etrafını doldurmak bunların içini doldurmak Kastamonu’nun kültürel kimliğini kazanmasını ve yeni nesillere aktarılması konusunda fırsatlar taşıyacağına inanıyorum” dedi.

“Nüfusumuzun üçte birinin fazlası köy nüfusu”
Kastamonu nüfusunun üçte birinin köy nüfusu olduğunu belirten Başesgioğlu, “Bir diğer kalkınma konusu da kırsal kalkınma konusu. Kastamonu bildiğiniz gibi 20 ilçesi var. Bin elli beş köyü var. Üç bin altı yüz elliye yakın yerleşim yerimiz var. Ve hala nüfusumuzun yüz kırk bin civarında olan kırsal kesimi köyde yaşıyor. Nüfusumuzun üçte birinin fazlası köy nüfusu. Dolayısıyla bu kadar dağınık bir bölgenin idari yapılanmanın sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. Bu yıllardır hepimizin dile getirdiği bir konu mutlaka meclisimizde de Kastamonu orta ve uzun vadede dağınık yapılanmayı bir disipline etmek zorunda. Yani geçmişte köykentler, merkez köyleri gibi birçok proje gündeme geldi. Bunun artık ciddi bir şekilde konuşulması lazım” şeklinde konuştu.

“Dağınık yerleşim yerini birleştirecek bir projeye ihtiyaç var”
Murat Başesgioğlu,“Mesela 16 yıldan beri ben inceledim. Köydes projesinden ilimize gönderilen yaklaşık üç yüz altı trilyonluk bir meblağ var. Büyük bir para yani bu. Ama yol yapmak yetmiyor. Yolu her yıl korumak lazım. Bunun geri dönüşü az onun için bunu iyi hesap edip yani Kastamonu’da kırsal kalkınma konusunda bu dağınık yerleşim yerini birleştirecek bir projeye ihtiyaç var. Bu bilime dayanan bir şey arkadaşlarımızın rızasına dayanan bir şey bunları çok ince ince düşünüp projelendirmek lazım. Köylerimizde kimse kalmıyor. Bu şekilde giderse kimse kalmayacak. Ama bir toplulaştırma olursa orada ekonomik bir aktivite başlayacak dolayısıyla o insanları orada tutma imkanımız olacaktır diye düşüncelerim var” ifadelerini kullandı.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar