Connect with us

MANŞET

MHP Merkez İlçe ve Devrekani İlçe Teşkilatı istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Kastamonu İl Başkanı İsmail Sarıoğlu’nun görevden alınarak yerine eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydın’ın getirilmesi ve belediye başkan adayının atama yöntemiyle belirlenmesine tepki gösteren MHP Kastamonu Merkez İlçe ve Devrekani İlçe Teşkilatları istifa etti.

Kastamonu / Politika - 20.11.2018

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları devam ederken, Kastamonu’da beklenmeyen bir gelişme yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Kastamonu İl Başkanı İsmail Sarıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı. Genel Başkan Bahçeli tarafından görevden alınan İsmail Sarıoğlu’nun yerine eski MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydın getirildi. MHP Kastamonu İl Başkanı olarak göreve başlayan Aydın, Mahalli İdareler Seçimleri’nde MHP’nin Kastamonu Belediye Başkanı adayının Dr. Galip Vidinlioğlu olduğunu açıkladı. İl başkanının görevden alınması ve belediye başkan adayının da temayül yoklaması gerçekleştirmeden ve teşkilatlara sorulmadan belirlenmesi tepkilere neden oldu. MHP Kastamonu Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Fazıl Deligözoğlu başkanlığında yapılan olağanüstü toplantı sonrası Fazıl Deligözoğlu ve 38 kişilik yönetim kurulu üyesinin görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.

Öte yandan, bağımsız olarak Devrekâni Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mümtaz Aliustaoğlu’nun MHP’ye geçmesi ve yerel seçimlerde MHP Devrekâni Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesine MHP Devrekâni İlçe Teşkilatı da tepki gösterdi. Devrekânili MHP’liler, kendilerine sorulmadan atama yöntemiyle belediye başkanı adayı belirlenmesine tepki göstererek görevlerinden istifa etti.

 

Yorum yapmak için tıklayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

 

Facebook Yorumları

Okumaya Devam Edin

MANŞET

KASTAMONU’DA AK PARTİ – CHP ATIŞMASI

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, geçtiğimiz günlerde Tahsin Babaş hakkında şehirde dolaşan bazı söylentilerin olduğunu ve Ak Parti’nin buna cevap vermesi gerektiğini ifade etmişti.

[apsl-login-lite login_text=’Social Connection’]

Erbilgin, Tahsin Babaş’ın Ak Parti içindeki siyasi rakiplerine “parası olan karşıma çıksın” dediğini ve seçim için 10-12 milyon lira bütçe ayırdığı yolunda söylenti çıktığını, bu söylentiler için Babaş’ın açıklama yapması gerektiğini belirtmişti.

Hikmet Erbilgin,“Sayın başkanın eğer böyle bir ifadesi olmuş ise, memurluktan ayrılan biri böyle bir seçim bütçesini nasıl oluşturmuş, siyaset etiği gereği açıklama yapmasını beklerim” ifadesini kullandı.

Erbilgin, Babaş’la ilgili bir diğer söylentinin de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a  hediye ettiği konakla adaylığı garantilediği şeklinde olduğunu dile getirmişti. Erbilgin, iddialarına devam ederek,Söylenti üzerine inşa edecek siyasetimiz yok. Eğer kamuya ait bir mülk değilse kendi mülkiyetindeki konakları hediye edenlere sözümüz yok” diyerek açıklama beklediğini de ifade etmişti.

AK PARTİ’DE BAŞVURULAR BİTMEDEN BABAŞ’IN KESİN ADAYLIĞI AÇIKLANDI
Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün adaylık başvuruları sürerken Tahsin Babaş’ı Ak Parti’nin resmi adayı olarak açıklamasının bir nezaketsizlik olduğunu, daha sonra da muhtemelen aldığı uyarıdan sonra  bu açıklamasını geri çektiğini, bu durumun Ak Parti’nin çoraklaşan yapısını ortaya çıkardığını söylemişti.

KOCADELİOĞLU’NDAN CEVAP
Ak Parti Kastamonu yönetim kurulu üyesi Osman Kocadelioğlu ise Hikmet Erbilgin’in Tahsin Babaş hakkında ortaya attığı iddialara cevap verdi.

“Sayın Tahsin Babaş’ı kısır çekişmeler içerisine çekmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz” diye sözlerine başlayan Kocadelioğlu; “CHP İl Başkanı tarafından bundan önce ki siyasi süreçlerde olduğu gibi dün de mesnetsiz ve gerçek dışı bir açıklama kamuoyuyla paylaşılmıştır. Siyasi ahlaktan uzak, gerçek dışı söylentilerle ve bir mağlubiyet daha tatma korkusuyla kaleme alınmış açıklama CHP İl Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin’in hayal dünyasını da gözler önüne sermiştir. Kastamonu siyaseti adına utanç verici olan bu açıklamada Kastamonu’muzun AK Belediyecilik ile tanıştığı günden bu tarafa yaptığı yatırımlar, Sayın Erbilgin tarafından CHP seçim vaadi olarak açıklanmıştır.

Bugün Kastamonu genelinde mevcut belediye başkanlarımızın aday adaylığı hariç, 52 belediye başkan aday adayı Partimize müracaat etmiştir. Siyasi çoraklıktan bahseden Sayın Erbilgin’in partisine dönüp bir bakması şiddetli tavsiyemizdir. Sayın Erbilgin partinizin aday adaylık başvurusu sayısı kaçtır? Aday adaylık başvurusu almadan CHP Genel Merkezi tarafından ilçelere yapılan direkt atamalardan haberi yok mudur? Aday bulamayıp ithal aday arayışında oldukları aşikardır, Sayın Erbilgin, siyasi bir çoraklaşma arıyorsa kendi partisine bakmalıdır!” diye konuştu.

FISILTI SİYASETİ
Kocadelioğlu ayrıca, “Söylenti ve Fısıltı kelimelerini kullanarak siyaset yapanların ciddiye alınacak bir yanı yoktur, olamazda. Bugüne kadar ‘Söylenti’ ve ‘Fısıltı’ kelimeleriyle siyaset yaparak dedikodu furyasının başını çekmeye çalışanlar keşke Kastamonumuz için ürettikleri projeleri açıklasa ve memleketimiz için hep birlikte hizmet üretsek, proje üretsek. ‘Çamur at izi kalsın’ siyaseti eski Türkiye’nin ve eski Türkiye’de takılı kalmışların siyasetidir” diye konuştu.

[apsl-login-lite login_text=’Social Connection’]

Okumaya Devam Edin

KÜLTÜR SANAT

Hababam sınıfını yazdı ama!

Rıfat Ilgaz’ın oğlundan yıllar sonra gelen itiraf – “Babam Hababam Sınıfı’nı izlemek istemezdi. ‘Kapatın şunu’ derdi”

Rıfat Ilgaz’ın oğlundan yıllar sonra gelen itiraf
Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, “Önceleri Hababam Sınıfı filminin başında babamın adı yoktu. Babam Hababam Sınıfı’nı izlemek istemezdi. ‘Kapatın şunu’ derdi. İsmi olmadığı için canı sıkılırdı” dedi.

Edirne Kitap Fuarında babası Rıfat Ilgaz hakkında bilinmeyenleri anlatan Aydın Ilgaz, “Babam 1993 yılında vefat etti. Hababam Sınıfı babamın bir öğretmen olarak tezidir aslında. Kötü öğretmen, kötü veli yoktur, kötü öğrenci yoktur. Kötü öğretim sistemi vardır. Babam Hababam Sınıfı’nda öğretmene kel dediği için sansürden geçmedi zamanında. Onu Mahmut Hoca yaptı. Mahmut Hoca okulda Tarık Akan’ın çocuğuna baktı. Bir lise öğrencisi okula çocuğunu getirdi. Bu Türkiye değil, dünyada yanlış bir şeydir. Bu çocuğa sadece Hafize Ana değil, okul yönetimi birlikte baktı. Ben bunu eleştirdiğim zaman işin şakası diyorlar” dedi.

Hababam Sınıfı kitabında aslında Damat Ferit karakterinin olmadığını ifade eden Ilgaz, “Damat Ferih Osmanlı Devleti’nde sevilmeyen bir isimdir. Bu ismi topluma alıştırmak ayrı bir iştir. Aslında Tarık Akan isimden dolayı istediği işleri yapmamaktan rahatsız olduğunu söylerken Tarık yıllar sonra babamın Karartma Geceleri filminde çeşitli ülkelerden 12 ödül almıştır. Babam ona ‘Niye kitapta olmayan rolü oynuyorsun?’ diye sorunca, ‘Hocam kitabı okumadım’ demiştir. Babam, ‘O zaman sen sanatçı değilsin’ demiştir. Ne zaman Karartma Geceleri filminin galasında Tarık geldi babama sordu. ‘Hocam oldu mu?’ diye. Babam, ‘Sen şimdi gerçek sanatçı oldun’ dedi. O günden beri biz Tarık ile can ciğeriz” şeklinde konuştu.

“Anlaşmada bir film vardı”
Hababam Sınıfı’nın bir film için anlaşıldığını belirten Ilgaz, “Babamın zamanında bir film yapılmak için çıkıldı yola. Anlaşmada öyledir. O zamanlarda İstanbul’da Türk filmleri çok gösterilmezdi. Babam filmin gerçeği yansıtması gerektiğini savunurdu. Toplumcu film olması gerektiğini savunurdu. Hababam Sınıfı’nda bunu yaptı. Toplu bir sınıf. Karakterler Türkiye’nin her tarafından gelmiştir. Ama bir sınıftadırlar. Birlikte kopya çekerler, birlikte yemek yerler ve uyurlar” dedi.

“Kısmen benden de etkilendi”
Babasının kendi okul yaşamından etkilendiğini ifade eden Ilgaz, “Ben Kabataş Lisesinde okudum. Bizim Beden Eğitimi öğretmenimiz Bacak İsmail’di. Hababam Sınıfı’nda Badi Ekrem. ‘Ama baba sen benim dediğim gibi yazmadın’ deyince bana ‘Hadi oradan’ derdi. Babam kısmen benden etkilendi, Hababam Sınıfı’nda. Babam bana bazen derste ne yaptığımızı sorardı. Ben de Tarih öğretmenimizi omzumuza aldığımızı söylerdim” ifadelerini kaydetti..

“Babam Güdük Necmi karakterinde kendini anlattı”
Babasının kendisini Güdük Necmi karakterinde anlattığını belirten Ilgaz, “Öküz Ahmet, babamın Safranbolu’da bir öğrencisi. İnek Şaban karakteri aslında Öküz Ahmet. Kel Mahmut karakterinin gerçekte evine gittik. Aslında kel değil. Aksine saçları çok gürdü. Babam kendisini Güdük Necmi karakterinde anlattı.
Babasının yatılı okuduğunu kaydeden Ilgaz, “Babam, Kastamonu Muallim Mektebi’nde yatılı okumuş. Yatılı yaşamını Hababam Sınıfı’nda kaleme almış” diye konuştu.

“Hababam Sınıfı’nı izlemek istemezdi”
Son olarak babasının Hababam Sınıfı’nı izlememe nedenini açıklayan Ilgaz, “Önceleri Hababam Sınıfı filminin başında babamın adı yoktu. Babam Hababam Sınıfı’nı izlemek istemezdi. Kapatın şunu’ derdi. İsmi olmadığı için canı sıkılırdı. Daha sonra mahkeme kararıyla biz kasetlere, filmlere babamın ismini yazdırmayı başardık” dedi.

Okumaya Devam Edin

ASAYİŞ

Emniyetin mahrem imamına 9 yıl hapis

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan emniyet mahrem imamı olduğu iddia edilen sanık, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu / Asayiş - 21.11.2018

Kastamonu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün okullarında öğretmenlik yaptığı ve emniyet mahrem imamı olduğu iddia edilen Ali K. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütü üyesi” olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Tutuklu yargılanan sanık Ali K, duruşmadaki savunmasında önceki duruşmalardaki ifadelerini tekrarladığını belirterek, suçsuz olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Kastamonu’nun sözde “emniyet mahrem imamı” olduğu iddiası nedeniyle sanığı 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Okumaya Devam Edin

Öne Çıkanlar